Special effects bij het drukken en afwerken

Speciale effecten voor uw drukwerk - maak extra indruk !

Wat kunnen we toevoegen aan het standaard drukwerk proces en waarom.
Die vraagstelling bekijken we altijd graag in tegenovergestelde richting. We beginnen bij het 'waarom'.

Soms heb je een noodzaak of reden om een extra in te schakelen. Een voorbeeld hiervan is het risico op overdruk. Overdruk betekent dat het inkt beeld van bijvoorbeeld de rechter pagina over steekt naar de linker pagina. Als een afdruk of stempel 'so to speak'. Dat kan diverse oorzaken hebben die een leek vooraf vaak moeilijk kan inschatten. Je investeert derhalve in een extra dat de gebruiker van bijvoorbeeld je hardcover boek niet eens ziet of waarneemt. In tegendeel. Pas als je hier niet in investeert gaat het negatief opspelen en verlies je het respect van de lezer.

Het bovenstaande is slechts een voorbeeld. Een ervaren adviseur en zijn team kan u helpen bij het maken van een inschatting. Wij geven u graag ons advies.

Gebruiksgemak, fun, indruk, luxe, kwaliteit en waarde - drukwerk kan veel !

De extra's die je wel waarneemt, ziet en waardeert zijn natuurlijk die extra's die we hier graag onder de aandacht brengen. Geef de ontvanger en gebruiker van uw drukwerk een stuk gebruiksgemak. Bijvoorbeeld door het aanbrengen van TABS.

Maak je hardcover boek extra FUN door er iets aan toe te voegen wat aanslaat bij je doelgroep. Bijvoorbeeld een GLITTER EFFECT.

Maak indruk met speciale STANSVORMEN of geef een extra gevoel van KWALITEIT door het toepassen van speciale MATERIAALSOORTEN.

Dit allemaal verhoogt de WAARDE van je drukwerk. Denk bijvoorbeeld aan een heel luxe hardcover boek met GOUDFOLIE en een leeslint.

Vaak is minder meer. We doen er derhalve ook ons best voor om u op de juiste manier te adviseren bij het inzetten van speciale effecten en zogenaamde extra's. Drukwerk in zijn simpelste vorm kan net zo goed een hoogwaardige uitstraling hebben. Bijvoorbeeld door het kiezen van de juiste papiersoort, passend bij de beoogde bedrukking. 

Goudfolie of Zilverfolie - Bruikbaar op de omslag maar ook op de inhoud  !

Het aanbrengen van goudfolie of zilverfolie, maar ook het aanbrengen van een glanzende of matte effect lak. 
Creatief om mee te werken en zeer betaalbaar in het gebruik.

Goudfolie of zilverfolie op de cover van een hardcover boek - drukwerk met een extra afwerking 

Stansvormen en pagina formaten  !

Een zeer belangrijke en vaak ook gestuurde keuze is de keuze van het pagina formaat. Wat is gangbaar binnen de toepassing die u gaat hebben? Het boek moet mogelijk ergens in passen. Of het nou het rek van de boekhandel is, een verzendverpakking of omwille van een andere reden. Denk goed na over het formaat. Pas als je zeker ervan bent dat je de vrijheid hebt óf als je weet binnen welke afmetingen je moet gaan passen, pas dan kun je creatief en bewust met het formaat omgaan. Heb je die vrijheid, dan is het eindformaat al een EXTRA dat je zelf kunt kiezen. Wij kunnen hierin vrij ver meegaan.

Een andere aanpassing in het formaat oftewel daarbinnen is de stansvorm.
Pak je bijvoorbeeld letterlijk een hap uit je papier? Is dat leuk? Voegt het iets toe?

Stansvorm in de cover van een hardcover boek - creatief met vorm van je drukwerk

 

 

TABS voor het juiste overzicht  !

Gaat het om heel veel informatie die overzichtelijk gepresenteerd dient te worden, dan zijn TABS vaak een uitkomst. Wij hebben gespecialiseerde opties om TABS aan te brengen. Je zou het niet verwachten maar het is een vrij breed en diep onderwerp. Zijn TABS voor uw magazine, boek of klapper van belang, neem dan svp vrijblijvend contact op voor advies en info.

 

Tabulator - Drukwerk brochure catalogi boeken en klappers met tabs.

 

Uit ervaring weten wij dat hoogwaardige extra's een goede investering zijn. De waarde en de waardering van uw drukwerk, bijvoorbeeld van een hardcover boek, stijgen onevenredig aan de investering. Met andere woorden, ze zijn hun geld meer dan waard én leveren vaak een extra marge of een extra waardering op.

Vraag gerust naar de opties!
Zie hier ons contactformulier