Boekbinden, kapitaalbandjes en leeslint voor hardcover boeken

Genaaid gebonden of gelijmd gebonden hardcover boek

Een fraai hardcover boek drukken én afwerken. Die twee taken gaan altijd samen. Opties zijn er heel veel om iets heel speciaal te maken maar dat is natuurlijk niet voor iedereen. Binnen ons standaard drukkerij aanbod hebben wij ook zeer interessante aanbiedingen. Wij drukken en leveren in kleine oplage vanaf 1 stuks & in grote oplage als bulk op pallet.

Wij houden rekening met al uw wensen. 

Een hardcover boek kan gelijmd en genaaid worden gebonden. Afhankelijk van de oplage & van het budget zal hierin een keuze gemaakt moeten worden. Dankzij de moderne lijmtechnieken mag u ook bij een gelijmd boekblok ervan uitgaan dat de kwaliteit van de binding prima is. Garenversterkt of genaaid biedt uiteraard meer levensduur en extra veiligheid. Dat spreekt voor zich.

 

 
Kapitaalbandjes bij het boekbinden van een hardcover boek gedrukt door drukkerij NLprinters

 

Kapitaalbandjes - Zichtbare kwaliteit, zichtbare extra waarde:

Wil je af van de 'kale afwerking' van een gebonden boekblok én wil je de zichtbare waarde van je boek verhogen dan is de eerste stap die men meestal neemt het toevoegen van kapitaalbandjes.

Wij leveren kapitaalbandjes in één kleur en in multicolor (meestal tweekleurig). Goudkleurig is daarbij ook een van de opties die vaak gekozen wordt.
Een kapitaalbandje hoeft niet altijd erg opvallend te zijn. Kleur-in-kleur werken kan heel fraai zijn. Een hardcover boek met een cover met zwarte opdruk & met een zwart kapitaalbandje is beslist ook een fraaie optie. Zie bijvoorbeeld de  afbeelding rechts, hierboven.

Kleurstalen voor kapitaalbandjes: Maak hier uw keuze

Met onze moderne productietechnieken verwerken wij extra's die terugblikken op de vakkundige en zeer bekwame boekbinders van weleer. Het boekbinden is immers een zeer oud handwerk dat een zeer rijke historie kent. Zie in deze film een fraaie uitleg van een klassieke afwerking met daarin mogelijk de grootvader van onze moderne kapitaalbandjes:


Maak gebruik van ons aanvraagformulier boek drukken of gebruik ons contactformulier om je wensen aan ons kenbaar te maken. Heb je een vraag die direct een antwoord vereist, maak dan gebruik van onze CHAT.

 


Kwaliteit van de productie bij hardcover boeken:

De hardcover boeken die wij produceren worden met de grootste zorg op de meest moderne machines gedrukt en gebonden. Aldaar waar handwerk nodig is om de afwerking optimaal te laten verlopen zetten wij in op handwerk. 
Door ons gevarieerd aanbod kunnen wij geoptimaliseerd inzetten op uw wensen en behoeftes. Daardoor wordt het mogelijk de beste mix in prijs en kwaliteit samen te stellen.

Is een kapitaalbandje kosten verhogend?:

Uiteraard zijn alle elementen die we aan een productie toevoegen kosten verhogend. Het aanbrengen van een kapitaalbandje is echter geen kapitale zaak als je het toevoegt aan een hardcover boekproductie.

Vraag gerust naar de opties!
Zie hier ons contactformulier


Kan een kapitaalbandje alleen bij grote oplages drukwerk?:

Een kapitaalbandje leveren wij ook voor boeken in kleine oplage gedrukt.
Zoals je hieronder op de foto ziet leveren wij hardcover boeken ook vaak in grote hoeveelheden, zoals hier te zien, in bulk op pallet. De hardcover boeken in dit voorbeeld hebben allemaal een zwart kapitaalbandje én een zwart leeslint maar je bent uiteraard vrij in die keuzes.
De kleine oplage hardcover boeken zijn vaak voor de kleinere uitgever, de grote oplage hardcover boeken zijn vaak bestemd voor industriële afnemers. Zowel het kapitaalbandje alsook het leeslint wordt door beide soorten klanten graag als optie genomen bij het bestellen van drukwerk van hardcover boeken.

 hardcover boeken in grote oplage drukken