Drukwerk voor een kunstenaar - Hardcover boek

Drukwerk maken voor kunstenaars

Het leveren van drukwerk aan een professional uit het grafische vak is eigenlijk niet anders dan het leveren van drukwerk aan een klant die niet professioneel verbonden is aan het grafische vak. Dat zou je immers mogen denken, maar het is toch wel heel wat anders.

Iedereen is verbonden met zijn beeld, zijn doelgroep en zijn werkstuk.

Zelfs al ga je voor een afdruk van je vakantiefoto's, je hebt als maker van je creatieve beeld altijd een verwachting van het eindresultaat, een 'beeld' van je toekomstige eindresultaat 'voor ogen'. Je zult begrijpen dat een professionele beeldmaker nog veel meer overwegingen, gevoelens, emoties en bedoelingen bij een beeld dat hij maakt heeft. Professionele creatieven kennen vaak een lang proces van voorbereiding en overweging waarin heel veel aspecten een rol spelen. Vaak zijn die aspecten heel duidelijk dan wel van materiële aard, denk bijvoorbeeld aan de keuze van een medium: Softcover boek of Hardcover boek. Vaak liggen die aspecten ook verborgen in kleine 'niet direct tastbare' zaken zoals de helderheid van een tint of kleur in het drukwerk, de ruimte van iets tot aan de rand of .... ? Ja, wij weten vaak niet van meet af aan wat voor een creatieve klant van belang is. 

Communicatie, overleg, advies, sampling, ervaring en vertrouwen

Kennismaking op basis van een eerste productie van je drukwerk. Dat is altijd een spannend iets. Voor de klant én voor de drukkerij. Afhankelijk van je plan, je budget en van de relevantie opties die wij als leverancier kunnen bieden ontstaat er binnen de communicatie een stuk overleg met als resultaat ons advies op basis van een offerte. Soms is het handig of mogelijk om met een sample de klant te informeren of te overtuigen. Vaak gaat het starten na overleg op basis van onze ervaring in combinatie met het vertrouwen van de klant.

Hardcover boek drukken voor kunstenaar Jacco de Jager te Utrecht

Drukwerk voor Jacco de Jager: Hardcover boek in kleine oplage

Een soortgelijk traject zijn we ook ingegaan met kunstenaar Jacco de Jager uit Utrecht. Jacco is een echte professional die het werk op een design afdeling combineert met dagen die hij besteed aan zijn eigen werk en aan werk als freelancer. Voor Jacco hebben wij in kleine oplage een hardcover boek gebonden met PUR gelijmde inhoud gedrukt. 
In het boek presenteert Jacco een selectie van zijn eigen werk. Er is bewust gekozen voor het drukken in kleine oplage zodat Jacco flexibel met dit boek kan omgaan. Je kunt immers vlot overgaan tot een - eventueel aangepaste of gepersonaliseerde - herdruk. 

Donorbrain - Jacco de Jager

Ben je geboeid door het cover image van het boek van Jacco en wil je meer zien van zijn werk als Creatief, Empatisch en Loyaal kunstenaar. Bezoek dan de website van Jacco de Jager.