Catalogus in grote oplage drukken: 1 truck = 1 order

NLprinters is ervaren in grote oplages. Deze truck brengt 45.000 dikke catalogi mee.

Drukwerk in grote oplage bestellen ook dat doe je bij NLprinters.nl

Klaar voor vertrek naar de klant, de truck met lange oplegger. Helemaal tot aan de rand gevuld met drukwerk. In dit geval betreft het zeer hoogwaardige catalogi voor een vooraanstaand nederlands bedrijf dat wereldwijd handel bedrijft.

Dit bedrijf laat zijn catalogus in meteen 6 versies bij ons drukken. Het betreft daarbij zowel taalversies alsook prijsversies.

Bij dit soort orders spreek je al snel over ...
superlatieven op het gebied van offset drukwerk.

Drukwerkadvies en overleg bij de klant op kantoor

De klant wenst uitmuntende kwaliteit in alle facetten. Dat begint bij het overleg dat wij persoonlijk op kantoor van de klant voeren. Aldaar bespreken we de uitvoering van de catalogus. Wordt het een gelijmde rug, een geniete versie of eventueel een wire-o gebonden boekwerk. Softcover of hardcover afgewerkt? Wij weten te scoren met ruime kennis inzake papiersoorten en de effecten die daarmee gepaard gaan. Ook de afwerking van de omslag en de effecten die we daarop nog kunnen toepassen spelen vaak een belangrijke rol. Kortom, bij het bespreken van een voor de klant zo belangrijke drukwerkproductie komen veel facetten van het vak én veel adviespunten aan bod.
Drukwerkadvies is een niet te onderschatten element in het hele proces van het drukken. Graag helpen wij u met het maken van de juiste keuzes. Zie het als het fundament van uw drukwerkproductie cq. catalogus- of boekproductie.

UV glanseffect voor de speciale editie

In overleg met de marketingmanager en de designmanager is er gekozen voor een UV glanseffect om de editie 2018 een speciaal effect mee te geven. Dit UV glanseffect is als een zogenaamd spoteffect aangebracht. Dit wil zeggen dat het effect slechts op delen van de omslag te zien is. Daardoor ontstaat er een spannend contrast tussen mat en hoogglans op de omslag. Erg fraai.
Ook hierbij geldt weer dat advies een belangrijke factor is. Er zijn heel veel effecten op drukwerk mogelijk. Het gebruik van die effecten op de juiste wijze is cruciaal. Een z.g. 'overkill' doet vaak afbreuk aan een fraai stukje drukwerk. Daarnaast is het natuurlijk ook van belang met een drukwerkpartner te werken die capabel is om het gewenste effect technisch op de juiste wijze te benaderen en uit te voeren.

Wat is drukwerk in grote oplage bestellen en drukken?

Grootte is natuurlijk altijd relatief. Wat voor de één veel is, is voor de ander simpelweg niet genoeg. Alles schakelt uiteraard op de behoefte van de klant danwel op de (financiele) mogelijkheden. Alle elementen tesamen vormen het projectplan voor uw drukwerk. Ook al is dat project nog zo klein of groot. Zonder een goed plan van aanpak kunt u nooit een doel bereiken. Simpelweg omdat u bij gebrek van een plan ook geen duidelijk doel heeft vastgelegd.
Vaak gaat het in Nederland om een grote order als we spreken van 5.000 catalogi of meer. Een gemiddelde drukwerkorder van catalogi of brochures ligt tussen de 1.000 en 2.500 exemplaren. Door het gebruik van veel digitale toepassingen (zoals websites en pdf-documenten) komt het steeds vaker voor dat bedrijven zelfs terugvallen op 250 of 500 exemplaren (die dan vaak al digitaal gedrukt worden). Dat zijn dus de kleintjes.
Het drukken van een catalogus in een oplage van 5.000 of 10.000 is al een redelijk stevige actie en kan gepaard gaan met een aardige investering in tijd, moeite en geld.
De écht grote bedrijven (en dat kunnen ook kleine organisaties zijn met een groot bereik) hebben natuurlijk ook vaak een grotere behoefte. Dit soort organisaties gebruiken al snel 20.000, 50.000, 100.000 of zoals geladen op de vrachtwagen in dit voorbeeld 45.000 exemplaren drukwerk voor hun jaarlijkse catalogus.

De goedkoopste drukkerij voor drukwerk in grote oplage ?

We zien het al bij het drukken van een flyer. Hoe meer stuks, hoe goedkoper het wordt. En ja, dat is bij catalogusdrukwerk of boekdrukwerk ook het geval. Daarbij mag je niet vergeten dat het drukken van een flyer (min-of-meer) ophoudt bij het bedrukken van het vel en het schoonsnijden van het eindformaat.
Bij een grote productie met vaak veel belang is er al fiks wat overleg vooraf, is er sprake van een mix van materiaalsoorten, inktsoorten, technieken en afwerkingsopties die allemaal tesamen een fraai geheel moeten vormen. Het is een fiks orkest van elementen die volledig perfect op elkaar moeten aansluiten.
Je begint dus eigenlijk al met een hoge overhead aan kosten die je eerst maar eens omlaag moet zien te brengen naar een redelijke danwel goedkope stuksprijs. Die goedkope stuksprijs in drukwerk vind je door het draaien op aantallen in de oplage én door efficiency in de processen.
Is NLprinters mogelijk de goedkoopste drukkerij voor een grote drukwerkoplage? Wellicht. Wij werken met nu ruim 25 jaar ervaring in dit vak en kijken terug op een hele berg aan drukwerkproducties in de vorm van brochures, catalogi, magazines en boeken. Wij weten wat er mogelijk is en we weten prijs en kwaliteit prima in evenwicht te houden.
Daarmee stellen wij veilig dat onze klanten een prachtig drukwerk in handen hebben na aflevering, tevreden zullen zijn over de service en de afhandeling én dat de prijs van het drukwerk geen drempel meer zal zijn.

Wenst ook u een truck voor de deur of bent u ervan overtuigd dat wij ook uw kleine order groots zullen uitvoeren? Neem dan contact op voor overleg of bestel hier online uw drukwerk.